Wegverkeer: De test opbouw

De drie modules

De drie modules voor het wegverkeer in aanbouw, gemonteerd op de testbank.

Ook bij het wegverkeer: Modules. De passeerplaats (op de foto in het midden) wordt een module met twee stopplaatsen en wat intelligentie, het bergstation wordt een module met stopplaats (links op de foto), het station in het dal wordt een module met een stopplaats (op de foto rechts). Alle stopplaatsen worden uitgevoerd als servo’s die een magneet voor het reedcontact van de auto’s wel of niet onder de auto bewegen.

Op de foto zie je de drie modules. Hier zijn de afzonderlijke modules al voor een deel opgebouwd. Elke module heeft de magneetband al geinstalleerd, de stopplaatsen op de goede plek, de reedcontacten (voor het signaalgeven als een auto passeert) ingebouwd in de passeerplaats. Alle drie de modules worden op een soort testbank gemonteerd, direct achter elkaar, voor het testen en afstellen van de servo’s en het inregelen van de “intelligentie”.

Voor de liefhebbers: De “intelligentie” is een S8 servo decoder van miniatuura.nl met bijbehorende input print. Zo kan je relatief makkelijk de servo’s tunen en aansturen.

het testcircuit in aanbouw

Om te weten of alles wel gaat rijden zoals ik wil, maak ik ook een testcircuit voor de autos. Ik wil met een Dremel 3.2mm frees een sleuf maken, houtlijm in de sleuf, en de magneetstrip vastdrukken in de sleuf met lijm. Daarna de rijbaan opschuren, afsmeren met vulmiddel, opnieuw opschuren, en dan verven. Maar dan moeten de autoos natuurlijk op het eindresultaat wel kunnen rijden. En je wilt niet je modules moeten opbreken omdat dat niet werkt. Vooraf testen op het testcircuit dus!

Ik ben dus nog niet klaar voor het tunen en testen, dat komt dus nog.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Treinverkeer: De lus is gesloten!

de lus is dicht

Het is zo ver, na heel veel noeste arbeid, de lus voor het treinverkeer is gesloten. Je kunt het zien tussen de twee wokkels in, in het midden: De tijdelijke brug kan bereden worden. Het treinverkeer kan nu vanuit het station aan de ene kant omhoog, over de brug, aan de andere kan weer omlaag en dan terug het station in. Alle twee de richtingen uit. Dat heft even geduurd, maar het is zo ver.

De blokbeveiliging in de wokkels is nog niet gereed, dus ik moet nog even handmatig er voor zorgen dat ik geen twee treinen laat botsen. Het roestrijden is inmiddels gebeurd, de treinen rijden aardig door. Er zijn nog wel een paar plekken waar de treinen bijna altijd ontsporen of wagons verliezen, daar moeten nog heel wat testritjes en subtiele railbuigingen aan worden besteed. Ook het bijstellen van de hellingen op de schroefdraden, daar moet nog het nodige aan gebeuren om te zorgen dat de treinen de hellingen wel op kunnen en het een mooi glooiend geheel wordt: Nu zijn er nog wat steile en vlakke stukken niet helemaal in evenwicht.

Dus nu: Testritten, testritten, testritten, en subtiele tuning van de infra. Net zo lang totdat ik er voldoende vertrouwen in heb om aan de volgende stap te beginnen: Het wegverkeer er in. En parallel aan de testritten de wokkels onder blokbeveiliging brengen.

Kortom, de eerste ritten zijn gereden!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Molendal

Tja, mijn modelspoorbaan moet een naam hebben. Molendal is het geworden. Dit is niet het eerste Molendal waar ik aan begin. Eerder ben ik ooit begonnen aan naamloze  modelspoorbanen, en ook een paar keer aan een Molendal. Die zijn allemaal nooit af gekomen. Voor zover een modelspoorbaan ooit af kan zijn trouwens.

Alle voorgaande keren was het een onderneming op schaal H0 (half-nul), 1:87. Dat is de meest gangbare schaal waarin het meeste materiaal te krijgen is. Dat resulteert in een heel groot aanbod en over het algemeen erg robuust materiaal en materieel. Dit keer heb ik gekozen voor schaal N, 1:160. Twee keer zo klein dus eigenlijk. Alles is veel priegeliger, kleiner. Maar ook kwetsbaarder. Dus veel meer werken op de vierkante centimeter. Wel met als heel groot voordeel dat je op de zelfde oppervlakte die je nodig zou hebben voor een H0 modelbaan nu veel meer je fantasie de vrije loop kunt laten: Je kunt er domweg twee keer zoveel op kwijt.

Dit Molendal is ook alweer de tweede versie. De vorige, ook in N, heb ik halverwege weer afgebroken en ben weer helemaal opnieuw begonnen. Daar over later meer. Dit Molendal staat op een frame van 80 x 180 cm. Niet erg groot dus, maar ik ga het wel vol pakken met techniek en snufjes. Daar hou ik van, en het is ten slotte een hobby. Het landschap is vrij simpel: Ik wilde in het midden een stationnetje hebben. En dan een berglandschap. De rijweg tussen twee stops op hetzelfde station moet een behoorlijke lengte hebben, zodat treinen lekker lang onderweg zijn. En zo is het idee geboren voor een station in de voorgrond, en aan de linkerkant en rechterkant een helix met een aantal verdiepingen met een brug er tussen. De bedoeling is dat hier een daar de trein natuurlijk zichtbaar is. Vooral in het station en op de brug tussen de helix-omhoog en de helix-omlaag. Maar misschien ook nog wel op een paar plekken halverwege, dat moet ik nog even bekijken.

Er wordt in principe rechts gereden: Dubbelspoor dus, en spoor wordt niet in twee richtingen bereden. Maar treinen moeten wel om kunnen draaien. Dus onder beide helixen (is dat het juiste meervoud?) is aan elke kant een keerlus verstopt. Bij het uitrijden van het centrale station kan de trein dus kiezen voor rechtdoor de helix in omhoog, dan weer omlaag, en dan in dezelfde richting weer inrijden. Of kiezen voor de keerlus in, onder de helix keren, en dan tegengesteld aan de vertrekrichting weer terug het station in.

En dan moeten er ook nog treinen uit het zicht kunnen worden opgesteld, om op afroep beschikbaar te zijn. Onder het station is dus, opgenomen in de linker keerlus, een schaduwstation met drie opstelsporen verstopt. Dat schaduwstation zit vrij ingenieus in elkaar, maar daarover later meer.

En zo moet Molendal worden.

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Mijn modelspoorbaan

Hier ga ik een kleine website maken over de voortgang bij het maken van mijn modelspoorbaan. Ik heb net een verse wordpress installatie gedaan, dus de tooling is gereed. Alleen … alles is nog maar net geinstalleerd, en nog nauwelijk mooi vormgegeven. Ik ga er aan werken en zal hier snel een leuke, informatieve website van maken.

Tot snel!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen