Een testbank voor het wegverkeer

De drie modules

De drie modules voor het wegverkeer in aanbouw, gemonteerd op de testbank.

Ook bij het wegverkeer: Modules. De passeerplaats (op de foto in het midden) wordt een module met twee stopplaatsen en wat intelligentie, het bergstation wordt een module met stopplaats (links op de foto), het station in het dal wordt een module met een stopplaats (op de foto rechts). Alle stopplaatsen worden uitgevoerd als servo’s die een magneet voor het reedcontact van de auto’s wel of niet onder de auto bewegen.

Op de foto zie je de drie modules. Hier zijn de afzonderlijke modules al voor een deel opgebouwd. Elke module heeft de magneetband al geinstalleerd, de stopplaatsen op de goede plek, de reedcontacten (voor het signaalgeven als een auto passeert) ingebouwd in de passeerplaats. Alle drie de modules worden op een soort testbank gemonteerd, direct achter elkaar, voor het testen en afstellen van de servo’s en het inregelen van de “intelligentie”.

Voor de liefhebbers: De “intelligentie” is een S8 servo decoder van miniatuura.nl met bijbehorende input print. Zo kan je relatief makkelijk de servo’s tunen en aansturen.

het testcircuit in aanbouw

Om te weten of alles wel gaat rijden zoals ik wil, maak ik ook een testcircuit voor de autos. Ik wil met een Dremel 3.2mm frees een sleuf maken, houtlijm in de sleuf, en de magneetstrip vastdrukken in de sleuf met lijm. Daarna de rijbaan opschuren, afsmeren met vulmiddel, opnieuw opschuren, en dan verven. Maar dan moeten de autoos natuurlijk op het eindresultaat wel kunnen rijden. En je wilt niet je modules moeten opbreken omdat dat niet werkt. Vooraf testen op het testcircuit dus!

Ik ben dus nog niet klaar voor het tunen en testen, dat komt dus nog.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *