Ik ben eruit: 1m80 en digitaal

Om te beginnen: Ik ga digitaal. Ja, buitengewoon kostbaar. Maar het rijdt op de demobaan zo heel erg mooi. Dat wil ik ook op de “echte” baan. En ik blijf bij een breedte van 1m80, er wordt niet uitgebreid in de breedte. Meer breedte dan dit heb ik niet nodig om een attractieve baan te maken en op deze manier blijft de baan “verhuisbaar” als het er op aan komt.

Na het verwijderen van de twee helixen is er ook een heleboel bedrading overbodig geworden. Die moet dus verwijderd worden. Een aantal blokbeveiligings modules ook, want er zijn nu immers minder blokken. Een mooie gelegenheid om hier te laten zien hoe het geheel gekanteld kan worden om aan de “onderkant” te werken.

Zo ziet dat er dus uit. Je trekt het hele frame naar je toe, je licht de voorkant op en kantelt het op de achterkant. En zo kan je rustig aan de “onderkant” werken zonder onder de tafel te hoeven liggen. En zo dus op het gemakje de overtollige bedrading en blokmodules verwijderd. Er zal trouwens wel een ingrijpende herstructurering moeten plaatsvinden als helemaal wordt omgebouwd naar digitaal: De besturings principes zijn zodanig radicaal anders dat er denk ik grootschalig opnieuw bedraad moet worden.

Ik heb besloten op 1m80 breed te blijven. Als alles digitaal werkt zoals het hoort zou dat genoeg plezier moeten opleveren.

Met het verwijderen van beide helixen en de brug in het midden is er een gat ontstaan tussen de westelijke en oostelijke kant van de baan aan de achterkant. Die heb ik inmiddels ook weer voorzien van rail, zodat het spoor weer compleet is. Dat staat nu in de lijmklemmen.

De volgorde nu wordt: eerst veel roestrijden met de bestaande analoge locs. Als dat lekker werkt eens kijken of ik de aansluitingen voor rijstroom vanaf de huidige snelheidsregelaars kan vervangen door een aansluiting op de digitale demobaan. En dan eens kijken of de digitale locs ook in hun element zijn op de hoofdbaan. Ik ben benieuwd.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *