De draagconstructie

Ik realiseer me dat ik nog niet heb verteld over de nieuwe draagconstructie. Die lelijke tafel met al die losse rommel er onder is een tijdje geleden al vervangen. Eigenlijk zo simpel als wat.

Van IKEA drie basiselementen van de kast BESTA, 60cm breed en ca 40 cm diep. Dat is precies 1m80 breed. Mooie deurtjes er op, plankje er in. De achterkant vervangen door een 12mm plaat precies op de goede maat gezaagd. Het kastje is als je het in elkaar zet volgens de instructie net niet diep genoeg voor de IKEA SAMLA bakken die ik in het kastje wil zetten voor het netjes opbergen van gereedschap en zo. Met een achterplaat die je tegen het kastje aan schroef past dat precies en is het kastje ook nog net iets steviger. Alles netjes opgeruimd.

drie basiselementen van IKEA BESTA van 60 cm naast elkaar, net diep genoeg voor bakken met gereedschap.

Dan keurig op maat laten zagen bij Gamma: Een plaat 18mm (het moet lekker stevig), 180cm breed als dragende achterkant en een plaat 18mm en 80cm diep als tafelblad. Aan de voorkant rust het tafelblad op de ikea kastjes, aan de achterkant op klosjes die op de achterplaat zijn geschroefd. Oerstevig. Nog mooi afwerken met viltjes en zo, dat het niet schuurt op de muur of de grond, en klaar is kees.

Het principe van de tafelblad constructie: De voorkant van het tafelblad wordt gedragen door de kastjes (hier voor de duidelijkheid niet afgebeeld), de achterkant van het tafelblad door klosjes die op de dragende achterplaat zijn geschroefd.

Zo staat het frame van de baan nog steeds los op de tafel en kan ik de hele baan naar me toe trekken, 90 graden kantelen en aan de onderkant aan de bedrading werken. Ideaal.

Nu is het hele spul 180cm breed. Als ik naar 240cm ga moet er dus een kastje bij (past dan precies), ook met een nieuwe achterkant voor dat kastje, een nieuwe dragende achterkant voor de tafel en een nieuw tafelblad. Wel ingrijpend, maar wie weet, toch de moeite waard. Ik denk er nog even over na.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *