Treinverkeer: De lus is gesloten!

de lus is dicht

Het is zo ver, na heel veel noeste arbeid, de lus voor het treinverkeer is gesloten. Je kunt het zien tussen de twee wokkels in, in het midden: De tijdelijke brug kan bereden worden. Het treinverkeer kan nu vanuit het station aan de ene kant omhoog, over de brug, aan de andere kan weer omlaag en dan terug het station in. Alle twee de richtingen uit. Dat heft even geduurd, maar het is zo ver.

De blokbeveiliging in de wokkels is nog niet gereed, dus ik moet nog even handmatig er voor zorgen dat ik geen twee treinen laat botsen. Het roestrijden is inmiddels gebeurd, de treinen rijden aardig door. Er zijn nog wel een paar plekken waar de treinen bijna altijd ontsporen of wagons verliezen, daar moeten nog heel wat testritjes en subtiele railbuigingen aan worden besteed. Ook het bijstellen van de hellingen op de schroefdraden, daar moet nog het nodige aan gebeuren om te zorgen dat de treinen de hellingen wel op kunnen en het een mooi glooiend geheel wordt: Nu zijn er nog wat steile en vlakke stukken niet helemaal in evenwicht.

Dus nu: Testritten, testritten, testritten, en subtiele tuning van de infra. Net zo lang totdat ik er voldoende vertrouwen in heb om aan de volgende stap te beginnen: Het wegverkeer er in. En parallel aan de testritten de wokkels onder blokbeveiliging brengen.

Kortom, de eerste ritten zijn gereden!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *