De digitale demo baan is klaar!

In één weekeind voor elkaar gekregen. Wat ik heb aangeschaft (beginset Fleischman 931902 en een Roco wisseldecoder 10836) heb ik in een vorig berichtje al gemeld. Ik heb alles gemonteerd op de plaat hout die ik er voor aangeschaf heb. Eerst de baan, dan de Z21, dan de multimaus aansluiten. Dan komt het grote moment: Gaat de digitale locomotief rijden? En jawel, keurig netjes en heel beheerst. Niet dat onbehouwen aan/uit dat ik ken van de analoge baan, maar keurig beheerst optrekken en remmen.

Dan is het tijd om ook de wissels en de decoder aan te sluiten. Omdat ik dat allemaal netjes op de plaat wil hebben gaat daar wat tijd overheen: Er moeten hier en daar kabeltjes verlengd worden, dus er wordt gesoldeerd. Het moet allemaal keurig recht, zodat je duidelijk kunt zien wat wat is. Netjes alle kabels op lengte, netjes in de contacten geschroefd. En dan opnieuw: Gaat het zomaar werken?

Opnieuw succes: De wissels zijn met de multimaus bedienbaar als W001 en W002. Nog even ompolen, want rechtuit en afbuigen heb ik verwisseld, maar dat is nu ook gecorrigeerd.

Nu nog te doen? Een tweede digitale locomotief, want het leuke van digitaal rijden is juist dat je met meerdere treinen op hetzelfde spoor kan rijden. Misschien een experimenten met het programmeren van de loc en wissels, want alles is nu vers-uit-de-doos fabrieksinstellingen. Dat werkt prima, maar de sport is natuurlijk zelf programmeren.

Daarna staat op het verlanglijstje dat er ook iets met blokbeveiliging gedaan moet worden Of ook iets met wifi en een tablet. Of allebei. Zo blijft er nog wat te wensen over.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *