Digitaal werkt (deel 2)

Alle analoge bekabeling is verdwenen, nieuwe bekabeling is gelegd. Vanuit elke toekomstige sectie spoor nu nog naar een verzamelpunt dat rechtstreeks op de centrale is aangesloten, dat wordt later een serie bezetmelders. Vanuit elk te bedienen wissel naar een decorder die is aangesloten op de centrale. Centrale en wifi router hebben een plek gevonden en zijn bekabeld. Met de hand controller kan ik nu de treinen individueel laten rijden. Na wat configureerwerk kan ik met de ipad alle wissels bedienen. Kortom, treintechnisch rijd ik nu digitaal.

Later komen er nog bezetmelders, welk merk en type weet ik nog niet. De centrale is een starters exemplaar met beperkte functionaliteit, die moet nog een keer vervangen worden door een volledige centrale. Maar voorlopig voldoet het. Naast de virtuele seinen in iTrain komen er zo’n 15 reeĆ«le seinen te staan, daarvoor moeten nog twee decoders extra geplaatst worden.

De eerste proefritten zijn gemaakt. Er is zelfs al een begin gemaakt met het fundament voor het landschap. Dat komt als een soort “deksel” op een deel van de baan te liggen. De techniek moet nog wel uitgebreid worden, maar is in de basis klaar. Afgezien van de wegtechniek, want het faller car system is nu helemaal ontmanteld en moet opnieuw worden opgebouwd. De landschapsbouw kan beginnen!

de layout, digitaal: Alle secties gemerkt, het analoge schakelbord is verdewenen.

Hier met “deksel”, het fundament voor het landschap. De landschapsbouw kan beginnen! (Trouwens: Uiterst links: De eerste digitale decoder voor bediening van de wissels. Uiterst rechts alle rode bekabeling vanuit de secties naar een verzamelpunt.)
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *