iTrain voor het eerst

Tot nu toe bediende ik, ook al was molendal al digitaal, het geheel nog met de Z21 app op de iPad of de handregelaar. Vanmiddag heb ik de tijd genomen om alles in iTrain op de laptop te configureren.

Nou ja, alles. De locomotieven met al hun functies, de eerste acht bezetmeldingen (het schaduwstation) en de bediening van de zeven wissels zijn keurig in iTrain geconfigureerd. In principe kan ik nu “blind” rijden. Dat wil zeggen met het schaduwstation echt onzichtbaar, bedekt door landschap. Het kostte wat testritten en wat puzzelwerk, maar alles is weer een stapje verder.

Het schakelbord in iTrain, via paint aangevuld met wisselnummers en codes van de bezetmelders.

De volgende stap wordt het verder uitbreiden van de bezetmeldingen. De bezetmeldingen zijn nog steeds geen loconet: Ik kan dus wel zien dat een sectie (en dus het bijbehorende blok) bezet is, maar ik nog niet zien door welke trein. Dat is nog iets voor de toekomst, want dan heb ik een nieuwe centrale nodig: De “Z21 Start” waar ik nu mee rij kan geen loconet protocol aan en moet dan vervangen worden door de “volledige” Z21 die wel loconet aan kan. Ook moeten de bezetmelders zelf die functie hebben, die zijn dus elk een slagje duurder dan “normale” non-loconet bezetmelders.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *