Het wordt te ingewikkeld

Nou ja, niet echt te ingewikkeld. Maar door die helixen kan ik nergens meer bij. De panelen aan de zijkanten, de panelen bovenop, dat worden allemaal zware constructies die te zwaar zijn om vaak verwijderd te moeten worden. Vooral het paneel bovenop. Alle zorgvuldigheid en automatisering ten spijt: De experimenten wijzen uit dat er nog al eens ontsporingen of haperingen plaatsvinden in het treinverkeer die maken dat je er even met de hand bij moet kunnen.

In dat paneel bovenop zitten ook electrisch aan te sturen elementen (zoals de stopplaatsen voor het autoverkeer). Daar moeten lange en ingewikkelde kabelwegen voor gevonden worden en dat lukt allemaal niet meer. Ik ben nog niet eens begonnen met nadenken over hoe ik dat verwijderbare bovenpaneel electrisch aangesloten krijg op het hoofdframe. Dus ik heb besloten de helixen te verwijderen en op twee niveaus te gaan werken: Het stationsniveau en het schaduwstation niveau. Misschien dat aan de achterkant van de baan nog een stukje verhoogd komt, maar dat komt later wel.

Before . . .

Slopen dus! Ik heb weer een heleboel stofbende gemaakt. Eerst alle bekabeling van de helix oost losknippen en netjes bundelen (zodat ik het straks, als de helix weg is en de rust is weergekeerd, weer netjes kan oprooien). Dan als het gips en purschuim verwijderen dat een berglandschap had moeten worden. Daarna de helix zelf verwijderen tot op stations niveau. Veel breekwerk en vooral het gips creeert veel stof. Rails vallen er nauwelijks te redden. Hier en daar een segmentje, maar daar houdt het mee op. De brug in het midden is inmiddels al half gesloopt, nu het oostelijke brughoofd. En dan hetzelfde voor de westelijke helix.

After.

Pfew, veel vuilniszakken vol, nog een paar 50L bakken met gesloopte segmenten. Alles bij elkaar een heleboel stof, afval en ook helaas … kapitaalvernietiging. Maar ja, het was allemaal nodig om tot nieuwe inzichten te komen.

O ja, in de “after” foto zie je dat de zijpanelen nog eventjes zo hoog blijven als ze waren. Straks, als er een “vlak” middenpaneel voor het landschap ontstaat, dan breng ik de zijkanten ook weer op hoogte. Maar nu nog even niet, want ik weet nog niet precies hoe hoog het allemaal wordt.



Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *