Het treinverkeer is nu redelijk robuust

De brug zit er nu goed in. De rail in de helixen is zodanig bijgesteld dat de ontsporingen nu niet meer zo vaak voor komen. De hellingen in de helixen zijn zodanig afgesteld dat er voldoende geklommen wordt en toch niet te steil zijn voor de treinen. Daarmee was de tijd gekomen om de helixen te fixeren. Er zijn in elke helix aan de binnenzijde vier houten staken gelijmd. Aan die staken zijn houten uitleggers gelijmd, die op hun beurt weer aan de helix gelijmd zijn. Elke omwenteling zit zo vier keer verlijmd en is voldoende gefixeerd. Daarna zijn de schroefdraden er uit gehaald, die waren alleen maar nodig voor het goed in de hoogte stellen van de helixen. Na verwijdering van de schroefdraden en verlijming blijken de helixen erg stabiel en rigide te zijn. Mooi zo.

Ook het opstelterrein en de blokbeveiliging blijken goed te functioneren. Blokbeveiliging in de helixen is nog steeds buiten gebruik, de rijstroom is tijdelijk aangesloten om testritten mogelijk te maken. Dus nog een leuk klusje te gaan.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *